3 sfeervolle

Kerstmarkten

in Nederland

Gezellige verlichting, de leukste kraampjes en heerlijk verwarmend eten en drinken. Ga jij dit jaar je onderdompelen in winterse sferen op een kerstmarkt? Daarvoor hoef je niet de grens over, want ook in Nederland vind je de meest gezellige kerstmarkten. Wat dacht je van Valkenburg, Bourtange en Maastricht?

Tip: Bezoek de sprookjesachtige optocht met verlichte praalwagens die elke woensdag en zaterdag door de straten gaat.

1

17 november t/m 7 januari

Valkenburg

Maar liefst 51 dagen lang kun je genieten van Kerststad Valkenburg. Bezoek de kerstmarkten in verlichte grotten, bekijk het straattheater en sjees met de rodelbaan naar beneden. Winkelen en lekker eten doe je bij Santa’s Village. Doe je tegoed aan wafels, oliebollen of churro’s of ga eten bij Santa’s Grill.

2

 30 november t/m 31 december

Maastricht

Een weekendje ervan maken? Dan ben je in Limburg aan het juiste adres. Combineer Valkenburg met de kerstmarkt in Maastricht. Op diverse locaties rondom het Vrijthof kun je shoppen en eten bij de kraampjes. Of stap een glazen gondel in en bewonder het uitzicht van de stad in het reuzenrad. Naast de kerstmarkt is Maastricht zelf uiteraard ook een gezellige stad bomvol horeca en knusse hotels.

Tip: De schaatsen kunnen uit het vet: op het Vrijthof staat er weer een overdekte schaatsbaan van 1000 vierkante meter. Ook kun je hier een potje curlen op de street curlingbaan. Plezier gegarandeerd!

 Tip: De grootste gezelligheid vind je op het Marktplein. Geniet met je geliefden van de sfeer rond de grote kerstboom met een drankje en hapje in je hand.

3

 2, 3, 9, 10, 16 & 17 december

Bourtange

De Vesting Bourtange nabij Groningen is een unieke locatie voor een kerstmarkt. De hele vesting, met alle bruggen en toegangswegen, is versierd met duizenden lichtjes. Je vindt er bijna honderd kramen verspreid over verschillende pleinen en bastions. Onder het genot van de warme chocolademelk en glühwein geniet je van optredens van koren en artiesten.