Maak het jezelf makkelijk

Zo helpt AI

je de feestdagen door

De feestdagen kunnen de nodige stress opleveren. Komt dit je bekend voor? Maak het jezelf dan zo makkelijk mogelijk en schakel hulp in. Niet van je familie (om hen ook de nodige stress te besparen), maar van Artificial Intelligence (AI). Chatbots zoals ChatGPT, Bard en Bing kunnen je bij van alles helpen. Ook ons, dus daarom hebben we dit artikel met behulp van ChatGPT geschreven.

Zo is dit beeld gemaakt met behulp van AI

1

vind het perfecte cadeau

Cadeau-ideeën

Je kunt een chatbot gebruiken om cadeausuggesties te krijgen. Geef enkele details over de interesses en voorkeuren van de ontvanger, en je krijgt suggesties voor gepersonaliseerde cadeaus. Niet tevreden? Geef feedback tot je op het perfecte cadeau komt.

2

Leuk voor iedereen 

Dagje uit

Wil je een dagje uit? Ook een chatbot kan dat voor je verzinnen en zelfs een route plannen. Beschrijf je voorkeuren, zoals locatie, type activiteit (avontuurlijk, cultureel, ontspannend, etc.), en je budget. AI zal vervolgens suggesties doen voor een aangepaste dagtrip, inclusief mogelijke bestemmingen en activiteiten.


Let wel op: de chatbots zijn heel goed in teksten samenstellen, maar wat ze zeggen is niet altijd helemaal accuraat of actueel. Bard en Bing zijn gekoppeld aan het internet, dus die zijn het meest actueel. Check dus wel even of alles klopt qua openingstijden, en je bent klaar om te gaan!

Ook dit beeld is gemaakt met behulp van AI

3

vrolijk je feestmaaltijd op

Kerstrecepten

Zijn de recepten uit dit magazine niets voor jou? Ook een chatbot kan je voorzien van suggesties voor heerlijke kerstgerechten en bijbehorende recepten. Geef je voorkeuren aan, zoals hoofdingrediënten, dieetbeperkingen, of de gewenste culinaire stijl, en het zal je voorzien van inspirerende gerechten om je feestmaaltijd op te vrolijken. Maar ook hier geldt: check wel even of het recept klopt!

4

originele gedichten

Gedicht voor Sinterklaas

Ben je niet gezegend met poëtische taalkunsten, maar wil je wel graag een mooi gedicht maken? Laat de Bing chatbot je helpen bij het schrijven van een persoonlijk Sinterklaasgedicht. Het kan je namelijk heel goed helpen in het formuleren van creatieve en op maat gemaakte gedichten. Vul in het tekstvak in dat het een sinterklaasgedicht moet schrijven en geef wat informatie over de ontvanger en het cadeau. Vervolgens rolt er een gedicht uit. Geef eventueel nog wat feedback om het gedicht te verbeteren, of vul zelf nog wat aan. Et voila: je hebt een speciaal gedicht!

5

stress verminderen

Uitnodigingen, kerstkaarten en menu's

Een stapje verder gaan? AI-gebaseerde ontwerptools zoals Canva en Adobe Spark kunnen je helpen bij het maken van prachtige uitnodigingen, kerstkaarten en menu's. Pas sjablonen aan met je eigen tekst en afbeeldingen voor een persoonlijke touch.


Of je nu Sinterklaas viert, op zoek bent naar het perfecte cadeau, een speciale dag plant, kerstmaaltijden bereidt of je feestelijke documenten ontwerpt, AI is jouw feestdagenpartner. Gebruik deze slimme tools om stress te verminderen en meer tijd te hebben om van het seizoen te genieten.

 Welke AI-tool kun je waarvoor gebruiken?
- Teksten schrijven: ChatGPT, Bing, Bard
- Designen: Canva en Adobe spark
- Afbeeldingen maken: Adobe Firefly