‘Van een afstandje lijkt onze kerstboom net echt’ 

 Voor Lisette Jacobs (48) en haar dochters Elza (15) en Janne (13) geen echte kerstboom. Ze hebben een alternatief gevonden dat nét zo veel sfeer geeft. “Het scheelt veel ruimte in huis en we kunnen ‘m hergebruiken.”

Lisette: “Ik vind het leuk om ons huis in kerstsfeer te brengen. Maar een echte kerstboom heeft soms wel tien jaar nodig om te groeien. Ik vind het zonde om zo’n boom voor een paar weken in huis te halen en ’m daarna weer weg te gooien. Daarom heb ik in 2019 een Tiny-Tree gekocht: dat is een haarscherpe print van een dennenboom op gerecyclede stof, waar ledverlichting op zit. Het is een prachtig design van een kleine Nederlandse ontwerpster. Het geeft meteen heel veel sfeer in huis. Van een afstandje lijkt de boom net echt. 

Ik versier hem door kleine kerstballen aan het lichtsnoer te hangen. Verder heb ik mooie raamstickers van een kerstlint met kerstballen eraan. Ook die kunnen we elk jaar hergebruiken. Ook versier ik het huis met lichtjes en ik hang wat grote rode kerstballen op. Zo zijn we helemaal klaar voor kerst.”

Brunchen en bowlen

“Op eerste kerstdag is het traditie dat we met mijn familie ’s middags gaan bowlen. Dat was ooit mijn vaders idee; hij is inmiddels overleden. Met kerst denken we altijd extra aan hem en wordt hij erg gemist. Voor het bowlen brunchen we uitgebreid bij mijn moeder thuis, samen met mijn zus en haar drie kinderen. Daarna lopen we altijd eventjes naar de kerk om een kaarsje aan te steken voor overleden dierbaren, waaronder mijn vader.”

 Benieuwd hoe je de feestdagen extra gezellig maakt met kleine duurzame aanpassingen? 

Lees het hier