5 heerlijke

kerstfilms en series

die je nu kunt streamen

Vind jij kerstfilms kijken met een dekentje op de bank ook de ideale manier om de donkere en koude avonden door te brengen? Dan zijn deze vijf tips precies wat je nodig hebt.

Komisch en ontroerend

1

Netflix

Best. Christmas. Ever!

Deze nieuwe Netflix-film is zowel komisch als ontroerend. Het verhaal draait om Jackie en Charlotte, twee oude vriendinnen die na vele jaren weer samenkomen. Jackie staat bekend om haar jaarlijkse kerstnieuwsbrief, die Charlotte het gevoel geeft dat ze tekortschiet.


Wanneer Charlotte en haar familie onverwacht bij Jackie op de stoep staan, grijpt ze de kans om te laten zien dat het ‘perfecte’ leven van Jackie misschien niet zo perfect is als het lijkt.


Lukt het de twee vriendinnen om hun verschillen opzij te zetten en de kerstvreugde omarmen?

2

Disney+

Dashing Through the Snow

De nieuwe komedie gaat over Eddie Garrick (Ludacris), die Kerstmis heeft afgezworen na een traumatische gebeurtenis in zijn kindertijd. Wanneer hij zijn dochter meeneemt op patrouille op kerstavond, ontmoeten ze een mysterieuze man in een rood pak. Hij neemt ze mee op een bijzonder en hilarisch avontuur, waarbij er van alles misgaat.

3

Netflix

Hjem til jul (Home for Christmas) 

Als je deze serie nog niet kent, moet je hem zeker gaan bekijken. De hartverwarmende en humoristische Noorse serie Hjem til jul neemt je mee in het leven van Johanne, een dertigjarige verpleegster. Zij baant zich een weg door de uitdagingen van het single zijn tijdens het kerstseizoen.


Gedreven door de druk van haar familie om een relatie te hebben, vertelt ze dat haar vriend mee zal gaan naar het kerstdiner. Een klein nadeel: die vriend moet ze eerst nog krijgen. Wat volgt is een dolle rit vol hilarische misverstanden en ontroerende momenten, terwijl Johanne op een wanhopige zoektocht gaat naar de perfecte plus-één voor het kerstdiner.

4

 Amazon Prime

Candy Cane Lane

Eddy Murphy speelt in deze nieuwe film Chris. Hij zet alles op alles om een kerstdecoratiewedstrijd te winnen, en sluit daarvoor een deal met een elf. Die betovert echter het dorp, waardoor het kerstfeest in gevaar komt.


Lukt het Chris om het mooiste feest van het jaar weer veilig te stellen?

5

Videoland

Een van de vele romantische kerstfilms 

Videoland heeft in november wel meer dan twintig kerstfilms toegevoegd. Deze typische romantische kerstfilms hebben wellicht niet de beste score op IMDB, maar soms is een cheesy kerstfilm precies waar je zin in hebt. Dekentje en warme chocomel erbij, en wegdromen maar.

Dekentje en warme chocomel erbiJ