Het goede voornemen van…

 Heb jij goede voornemens voor 2024? Bijvoorbeeld meer dingen doen waar je energie van krijgt of juist minder aandacht geven aan energieslurpers. Drie gezinnen vertellen over hun plannen voor het nieuwe jaar. Maar ook, inspiratie waarmee je het thuis comfortabeler maakt.

…Lucinda

Lucinda Douglas (53), man Richard (61) en dochter Sky (16) gaan in 2024 de hal restylen en meteen isoleren, met hulp van de buurman. Andersom gaat Lucinda hem ook helpen. “In deze buurt zijn we er voor elkaar.”

Lucinda: “In het nieuwe jaar willen wij de hal een make-over geven in boho-stijl, met natuurlijke materialen zoals hout en rotan. Dat gaan we duurzaam aanpakken. De vloer isoleren, het plafond verlagen en ledverlichting nemen. Ik heb er zin in! De warmte blijft dan veel beter in huis. Onze buurman, die erg handig en creatief is, gaat ons helpen. In deze buurt zijn we er voor elkaar. Zo kook ik elke maandag voor onze oudere overburen. Koken is mijn hobby en ik vind het fijn om iets voor hen te kunnen doen. Onze buurman, die ons gaat helpen met de hal, is sinds kort weer alleen. In het nieuwe jaar ga ik niet alleen voor de oudere overburen koken, maar ook voor hem. Fantastisch toch? Daar krijg ik energie van.”  

…Leena

Leena de Wilde (35) wil graag met haar zoontje Sylvan (4) in het nieuwe jaar nog meer naar buiten. Daar krijgt ze energie van en er is nog een voordeel. 

Leena: “Ik zit in een rolstoel vanwege cerebrale parese. Ik mag dan een beperking hebben, maar ik wil mijzelf zo min mogelijk laten beperken. Ik laat graag zien dat ik net zo in het leven sta als andere mensen. Daarom kleed ik me altijd leuk aan, verzorg mezelf goed en doe de dingen die mij energie geven. Zo doe ik onder andere modellenwerk. 


Ook van ons zoontje Sylvan krijg ik energie. Ik wil zoveel mogelijk leuke dingen met hem doen. Mijn goede voornemen voor 2024 is om nog vaker met hem naar buiten te gaan, ook in de winter. Dat brengt mij in contact met mensen en hij kan lekker met andere kinderen spelen. Een fijne bijkomstigheid van veel buiten zijn is dat je het thuis niet warm hoeft te stoken, want we proberen zuinig om te gaan met energie. Ook daar wil ik in het nieuwe jaar op blijven letten.”

... Alies

Alies Riemsdijk van Eldik-Kampen (26) en haar man Laurens (32) en dochter Foske (1,5) gaan meer tijd samen doorbrengen. En dat is wel zo fijn in een warme en comfortabele woning. Het tocht nu in huis, dus ze moeten eerst aan de klus. 

Alies: “Laurens gaat in het nieuwe jaar een dag minder werken. Hij maakt nu lange dagen van soms wel twaalf uur. Misschien zullen we het wat gaan voelen in onze portemonnee, maar zo komt er meer energie vrij voor ons gezin. Daar kijken we alle drie erg naar uit.”


Het stel heeft nog een goed voornemen: “We wonen in een klein arbeidershuis uit 1921. Het is karakteristiek, maar het tocht wel vreselijk in huis. Als we een kaars aansteken in de vensterbank, waait die gewoon uit! Hoog tijd voor nieuwe ramen en kozijnen dus. In 2024 gaat dit echt gebeuren, nog voor het einde van de winter. We gaan voor kunststof kozijnen en dubbelglas met de hoogste isolatiewaarde. In combinatie met onze geïsoleerde vloer zullen we het vast veel comfortabeler krijgen binnen. Wel zo fijn met een dreumes erbij.”

 Wil jij in het nieuwe jaar ook energie besparen of heb je andere plannen? Ga naar de website van Essent voor tips om je goede voornemens vol te houden.

Lees het hier