Oost

6 tips voor de ultieme thuisbioscoop-ervaring

West

thuisbioscoop best

Het is weekend en je hebt al je zinnen gezet op een avondje bioscoop. Maar je woont in Nederland, dus dat betekent: onvoorspelbaar weer en grote kans op een drijfnat bioscooppak. Daar kan je voor gaan, maar je kunt ook gewoon thuisblijven en die filmavond lekker voor je eigen scherm houden. 6 tips.

1

Nooit meer de ‘wat-gaan-we-kijken-discussie’

Met je mond vol M&M’s hélemaal klaarzitten, maar dan nog in discussie moeten over wat er gekeken gaat worden. Wij zeggen: beginnersfout. Zorg dat je met het gezin, je partner of je vrienden al hebt bedacht wat er gekeken gaat worden vóórdat de snacks op tafel staan. Tip: laat iedereen een rondje langs de filmvelden maken (bij Ziggo is dat heel makkelijk want daar staan je favoriete streamingsdiensten op één plek), en stel allemaal een top 3 samen. Dan zit er vast wel ergens overlap in. Of check de Entertainment Gids voor dagelijkse tips op het gebied van films, series en meer. 

Groot, groter… mini

Voor de ultieme thuisbioscoopervaring geldt: hoe groter, des te beter. Want wat is er beter dan een televisie van 75 inch? Een beamer die een beeldformaat kan projecteren van 300 inch. Wist je dat je de Next Mini (de kleinste mediabox van Ziggo) gemakkelijk op een beamer of surroundset kon aansluiten? Dolby eat your heart out.

2

3

Altijd een luisterend oor

Wie thuis de baas over de afstandsbediening is? Hopelijk jij. En anders moet je snel zorgen dat je ‘t wordt. Want daarmee heb je niet alleen de touwtjes in handen, maar ook Voice Control op het puntje van je tong. Zo kun je met spraakbesturing bijvoorbeeld op filmgenres of acteurs zoeken, of eenvoudig ondertiteling aan of uit zetten. Ook fijn: je mediabox en tv bedien je gemakkelijk met één afstandsbediening. 

De beste films (met korting)

 Voor iedereen die graag op advies van anderen vaart: tips hebben we genoeg. Wat dacht je van blockbusters Barbie of Oppenheimer? Deze films zijn nu te huur bij Pathé Thuis. En wil je toch weer een keer de deur uit? Check dan zeker even Priority. Hier scoor je bioscoopkaartjes met een fijne korting.

Ontdek hier alle priorities

Een beetje van jezelf en een beetje (hulp) van Ziggo

Denk je bij bovenstaande punten vooral: ja leuk, maar als ik goed in techniek was geweest, was me dit allemaal allang gelukt. Snappen we ook, daarom staat Ziggo altijd klaar om je een handje te helpen. Ga naar ziggo.nl/klantenservice en alles komt goed.' Ziggo Community - waar klanten, klanten helpen - raadplegen is ook een handig idee als je ergens niet uitkomt. 

4

5

Zo maak je het jezelf optimaal comfortabel

Het allergrootste voordeel van een thuisbios is natuurlijk het horizontaal kunnen bingen van je film of serie. De ouderwetse bioscoopstoel verbleekt erbij. Je verbouwt je bank tot bed door alle kussens uit het hele huis - en vooruit, ook gewoon lekker je dekbed - naar de woonkamer te verplaatsen. En wat is een filmavond zonder snacks. Haal je gezelligste bakjes uit de kast en vul ze allemaal met iets anders. Popcorn, nacho’s, kaasjes, maar ook een gezonde snack (zie recept groentechips ): zo is er voor ieder wat wils en hoef je niet steeds met je hand in dezelfde (popcorn)bak te graaien.

Houd je drinken (en je hoofd) koel

Niets is zo vervelend als de film moeten pauzeren omdat iemand een refill uit de koelkast nodig heeft. Dus waarom zou je de drankjes niet al in de woonkamer klaarzetten? Alles wat je nodig hebt: een grote kom of een emmer, ijsblokjes, water en… keukenzout. Vul de kom met ijsblokjes en water. Strooi er flink wat zout bij en leg de flessen drank vervolgens in het ijswater. Zout water heeft een veel lager vriespunt, waardoor je drankje sneller koelt én langer koud blijft.

6