De sporttips van Robert Doornbos:

‘Mei is een extreem mooie maand op autogebied’

Met het EK Voetbal, Tour de France en de Olympische Spelen in het vooruitzicht, is het aftellen naar de zomer begonnen. Naast deze grote sportevenementen is er vanaf mei nog heel veel moois op sportgebied te beleven. Met Robert Doornbos blikken we vooruit op de sensationele sportzomer van 2024. 


Waar veel sporters de komende periode druk bezig zijn met de voorbereidingen om te vlammen op de grootste toernooien, daar is het sportseizoen voor Robert al even begonnen. Sinds de start van het nieuwe F1-seizoen in maart zien we de oud-coureur wekelijks op de buis bij Ziggo Sport Racé Café.

Indy500

Tussen de uitzendingen door pakt Robert altijd even een momentje om te ontspannen met sport.  “Omdat ik veel onderweg ben, kijk ik altijd de Ziggo Sport-highlights terug van de wedstrijden die zijn geweest.” Met name autosport kijkt Robert erg graag. “Ik ben een groot liefhebber van autosport. IndyCar is echt geweldig. De Indy500 is een jaarlijks terugkerende racekampioenschap in Amerika en het grootste eendaagse sportevenement op aarde.” Robert is als co-commentator betrokken bij de Indy500, dat dit jaar op zondag 26 mei wordt gereden en live te volgen is bij Ziggo Sport. “Het is zo waanzinnig gaaf. Na de GP van Monaco doe ik een commentaarhokje verslag van de Indy500 om daar mijn passie voor het event en de sport te delen.”

MotoGP

“Mei is echt een extreme mooie maand op autogebied”, vervolgt Robert, die benadrukt dat ook de MotoGP absoluut de moeite is om te volgen. “In Doha heb ik de MotoGP van dichtbij gezien, de huidige eigenaar van de Formule 1 heeft ook de MotoGP gekocht. Dit betekent dat de sport veel professioneler wordt en beter zichtbaar is voor liefhebbers.” Het moment suprême bij de MotoGP is op 30 juni: dan wordt in Drenthe de TT Assen gereden. De race is uiteraard live te volgen via Ziggo Sport.

Benieuwd naar het volledige sportaanbod van Ziggo Sport?

Check ‘t hier! En o ja, mocht je nu een keer niet thuis zijn en tóch willen genieten van sportwedstrijden? Met Ziggo GO - de app die je zo hebt geïnstalleerd op je mobiel - kijk je alles live. Tip: zet dan ook meteen even de sportagenda van Ziggo Sport onder je favorieten.​​​​​​​

Champions League

Van het circuit naar het grasveld: voor Champions League-voetbal blijft Robert maar al te graag thuis. “Ik vind het geweldig dat Ziggo Sport de uitzendrechten voor al het Europees voetbal krijgt. Dit betekent dat de Champions League te zien is op de zender. Engels voetbal is mooi, maar de Champions League met de beste clubs ter wereld, is nog mooier.” In april en mei zie je de ontknoping van de Champions League-wedstrijden live bij Ziggo Sport. 


De sensationele sportzomer eindigen we met de start van het nieuwe Europees voetbalseizoen, dat vanaf komende zomer exclusief te zien is bij Ziggo Sport. Presentator Wytse van der Goot vertelt je er in dit interview meer over.