Als VIP naar een Europese wedstrijd van Ajax:

‘Normaal zitten we bovenin, nu voelt het alsof je trainer bent’

Op steenworp afstand van de Ajax-dugout én een ontmoeting met Devyne Rensch

Of dit het mooiste verjaardagscadeau ooit is voor de nu 14-jarige Elias Denekamp? Nou en of: samen met zijn vader Arjan is hij VIP bij de Europese wedstrijd Ajax - FK Bodø/Glimt, de tussenronde die wordt gespeeld om door te gaan naar de achtste finales in de Conference League. In een volgepakte en sfeervolle Johan Cruijff ArenA zien vader en zoon hoe Ajax een 0-2 achterstand in 7 minuten volledig omdraait. De 2-2 van Steven Berghuis in de allerlaatste seconde zorgt voor een heus volksfeest in Amsterdam. 

En zo wordt de bijzondere avond van Arjan en zoon Elias uit Amsterdam er één om écht nooit meer te vergeten. “Dit is echt zo’n unieke beleving”, zegt Arjan kort na de aftrap van de belangrijke Europese wedstrijd. “Normaal zitten we bovenin op de tweede ring en zien we diepte. Nu voelt het net alsof je trainer bent.” Arjan doelt op het feit dat hij en Elias op de zesde rij zitten aan het veld, pal naast de Ajax-dugout. “Je kunt de spelers bijna aanraken. Elias kent ze allemaal bij naam.” Arjans blik gaat naar rechts. Hij kijkt middenvelder Branco van den Boomen, die op nog geen meter afstand van zijn zoon zit, recht in de ogen. “Elias heeft meteen een foto en video naar zijn vrienden gestuurd. Mooier kan zijn verjaardag niet beginnen.”


Alhoewel… Twee dagen voor zijn veertiende verjaardag ziet Elias hoe Ajax na een kwartier op een 0-1 achterstand komt. De ploeg uit Noorwegen dringt aan en jaagt nadrukkelijk op een ruime voorsprong. Elias favoriet Brian Brobbey krijgt vooralsnog geen kans op de aansluitingstreffer, ondanks de verwoede pogingen van Jordan Henderson - volgens Arjan “de redder” van dit seizoen - om vol in de aanval te gaan.

‘Dit was echt een prachtige ervaring. Zo dicht op het veld zit ik nooit meer’

Kort na de rust wordt het doodstil in de Johan Cruijff ArenA als FK Bodø/Glimt in de 62e minuut de 0-2 maakt. Voor Bob van der Stroom en zijn vader Arno, de andere winnaars van de ‘VIP Field Seats’ via Priority van Ziggo en Vodafone, lijkt het vader-zoonuitje in mineur te eindigen. Doodstil staren ze voor zich uit, wetende dat de kans op Europese overwinning ver weg is. Maar als Ajax na een rode kaart voor de uitploeg in de blessuretijd vol aanzet, weten ook zíj niet wat ze overkomt. Eerst is het Van den Boomen die met een penalty voor de aansluiting zorgt. Zes minuten later is het Berghuis die met een schitterende goal - de aanvaller lobt een fraaie voorzet van Sosa over de keeper heen - in de 97e minuut voor de 2-2 zorgt.


Dat maakt het thuisfront in Waalwijk extra jaloers. “Normaal ga ik met mijn zoontje naar Ajax. Die wil morgen als hij wakker is meteen de samenvatting kijken”, zegt Bob met een bigsmile. Ook zijn broer is voor Ajax. Toch is het pa Van der Stroom die deze unieke beleving als VIP wordt gegund. “Iedereen in de familie is voor Ajax, dus ik ben blij dat ik mee mocht." 

Dankzij Arno werd de hele familie voor Ajax. “Ik kom uit Den Haag en spaarde vroeger via de SRV-wagen (een kleine rijdende supermarkt, red.) voor zegels om een Ajax-shirt te krijgen. Zo zijn mijn kinderen voor Ajax geworden. Dat ik dan nu mee mag en zo dicht op het veld zit, is een prachtige ervaring. Zo dicht op het veld zit ik nooit meer. Dit zal ik nooit vergeten.”

Wil jij ook als VIP naar Ajax? 

Met Priority van Ziggo en Vodafone krijg je voorrang bij het kopen van tickets voor concerten, uitjes en festivals en doe je mee met exclusieve winacties, zoals de ‘VIP field seats’ bij Ajax.

Ontdek hier alle priorities