'Dit maken we nooit meer mee'

Susanne was VIP bij

Ajax - FC Volendam

Ze zit pal achter John van ‘t Schip en kan live meeluisteren met de tactische instructies van de nieuwe Ajax-trainer. Na afloop is daar ook nog eens een bijzondere ontmoeting met Steven Bergwijn en Sjaak Swart. Voor Susanne Janssen (40) uit Zevenaar wordt het VIP-bezoek aan Ajax - FC Volendam (2-0) een dag om nooit te vergeten. “Dat we zó dicht op het veld zitten, had ik echt niet verwacht. We kunnen de spelers gewoon bijna aanraken!”

Of ze de aftrap gaat halen, wordt nog even spannend: uitgerekend op de dag dat Susanne met haar vriend Rob Langeveldt (40) als VIP naar Ajax mag, raast storm Ciarán door Nederland. Het weerhoudt haar er niet van om rond 16.45 uur in de trein te stappen richting Amsterdam. Na een lange treinreis van zo’n drie uur met wat vertragingen, arriveert Susanne rond 19.30 uur vol adrenaline in de Ziggo Sports Bar. “Ik had echt zoveel zenuwen voor de overstap. Met zo’n storm is het toch even spannend of je er wel kunt komen met de trein. Maar het is gelukt”, zegt Susanne kort voor de aftrap. Dat ze de voorbeschouwing van Ronald de Boer en zanger en presentator Jan Smit (ook voorzitter FC Volendam) door de vertraging mist, doet er even niet toe.

‘Zo dicht bij het veld kom ik nooit meer’ 

Als om klokslag 20.00 uur het fluitsignaal in de Johan Cruijff ArenA klinkt, lijkt Susanne amper bekomen van de vele indrukken. Ze videobelt met haar zoontje (12), diehard Ajax-fan en dus toch wel jaloers op mama. “Hij had graag meegewild maar moet morgen naar school. Ja, jammer hè, jongen.” Susanne switcht van de selfiestand naar de voorcamera en richt deze op de Ajax-dugout. Vriend Rob steekt zijn arm uit. “Zie je, ik kan de spelers gewoon bijna aanraken!” Als Ajax de eerste twintig minuten druk zet op de tegengoal en vijf grote kansen krijgt, beseffen Susanne en Rob: dit kan weleens een heel mooie avond worden.

Dat gevoel wordt in de rust bevestigd. Onder het genot van een hapje en drankje, deelt Susanne nogmaals hoe bijzonder de plekken zijn. Het ‘avondje uit’ wordt in de 57e minuut nog mooier als aanvoerder Steven Bergwijn de 1-0 binnenschiet. Met een dikke knuffel en een kus op de wang vieren Susanne en Rob de belangrijke openingsgoal. Hoewel Ajax de overhand heeft, is het richting het einde van de tweede helft billenknijpen. De spanning neemt voelbaar toe als Volendam-spits Robert Mühren in de zeventigste minuut een levensgrote kans mist. “YES, YES, YES”, schreeuwt Rob, die in de laatste minuut van de officiële speeltijd wéér omhoog springt als Chuba Akpom de bevrijdende 2-0 maakt. Rob’s opgeluchte blik gaat na het laatste fluitsignaal meteen naar achteren als hij op zijn schouder wordt getikt door presentator Johnny de Mol. Of hij er even door mag. Een emotionele knuffel van Johnny aan de debuterende trainer - en zwager - John van ‘t Schip volgt. 

Tijdens de ereronde van de Ajax-selectie zucht Susanne nog eens diep. Langzaam komt het besef wat voor onvergetelijk avontuur ze zojuist heeft meegemaakt. “Ik blijf nog even nagenieten, hoor. Zo dicht bij het veld kom ik nooit meer.” Als Rob na afloop van de wedstrijd met Steven Bergwijn en ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart op de foto gaat in de Ziggo Sports Bar, beseft ook hij: dit maak ik nooit meer mee. 

Wil jij ook als VIP naar Ajax? 

Met Priority van Vodafone en Ziggo krijg je voorrang bij het kopen van tickets voor concerten, uitjes en festivals en doe je mee met exclusieve winacties, zoals de ‘VIP field seats’ bij Ajax.

Ontdek hier alle priorities

Ontdek meer verhalen

Sport

VIP voor één dag

Achter de schermen bij Ziggo Sport

Sport

Wytse van der Groot:

‘Ik besef wat voor een belachelijke geluksvogel ik ben’

TV & Streaming

Van sport tot streaming:

4x dit mag je niet missen