De vrijdagavond van…

Jim   Bakkum

Na een week hard werken of studeren, is het heerlijk om op vrijdagavond op de bank te ploffen en te genieten van een goede film of serie. Benen omhoog, zakje chips erbij en bingen maar. Hoe zit dit met bekend Nederland? Hebben zij thuis ook een classic vrijdagavond op de bank? Wie bepaalt wat er wordt gekeken en hoe ziet de woonkamer eruit? We trappen af met de vrijdagavond van… Jim Bakkum.

Geldt ‘Friday Night Movie Night’ ook bij de familie Bakkum? En waar wordt dan naar gekeken? 

Jim, allereerst: wat is de setting bij jullie thuis op vrijdagavond? Lekker languit in de bank met een zak chips in de hand?

“Wij hebben door ons onregelmatige leven geen classic vrijdagavond. Als Bettina en ik beiden thuis zijn, zijn we druk met onze drie kinderen: vanaf 19.30 uur gaat de eerste naar bed, om 21.15 uur de laatste. Tussendoor doet een van ons het huishouden. Als de kids op bed liggen, dan kijken wij na het douchen en tanden poetsen lekker tv vanuit ons bed.”

Jullie hebben dus geen classic movienight op vrijdagavond. Wat doen jullie dan?

“Ik ben sowieso geen bankzitter. Bij ons zit het samenzijn in andere dingen. We maken vaak culturele uitstapjes en bezoeken geregeld concerten en voorstellingen. Ik wil lekker ondernemend zijn met de kinderen. Ik ben geen speelpapa die uren op de grond gaat lego’en.”

Als jullie wél met z’n vijven op de bank zitten, waar wordt dan het meest naar gekeken?

“We zitten niet vaak met z’n vijven op de bank, maar programma’s als The Masked Singer kijken we nog wel eens fragmentarisch terug. Met Bettina kijk ik vaak films, series of documentaires. Op dit moment kijken we de serie Only Murders in the Building. Als ik alleen tv kijk, wat bijna nooit gebeurt, kijk ik het liefst een documentaire of zo’n heerlijke niks-aan-de-hand-quiz als Ik Hou Van Holland.”

Neem ons eens mee naar jullie woonkamer. Hoe ziet deze eruit? Wat is de eye-catcher?

“We hebben een heel grote bank, speelhoek, tafel en een fijne, ruime keuken. We hebben geïnvesteerd in grote televisies. Mijn zoon gebruikt de tv het meest, voornamelijk voor de PlayStation. Op zijn kamer hangt er geen, dan zien we hem nooit meer.” 

Tot slot: heb je nog een tip voor een leuke film of serie die we echt eens moeten bekijken op de vrijdagavond?

“Ik ben gek op kerst (we spraken Jim kort voor de kerst, red.) en Love Actually is echt de ultieme kerstfilm. Het is zo’n heerlijke romantische film en al lang de favoriet van Bettina, van mij nu ook. Voor de kids is de film alleen niet geschikt, dus kijken we ‘m samen. En ik vind Alles is Liefde geweldig.

Al je thuisentertainment op één plek

Bij Ziggo is elke avond movie night. Met één druk op de knop switch je gemakkelijk tussen je favoriete tv-zenders en streamingdiensten. Zo kun je op elk moment de spannende misdaadkomedie Only Murders in the Building bij Disney+ kijken en vind je Alles is Liefde bij Pathé Thuis.

Ontdek het aanbod